PMI global manufaktur 57,1% ing wulan April, mungkasi rong kenaikan berturut-turut

Miturut data sing dirilis Federasi Logistik lan Purchasing China tanggal 6, PMI manufaktur global ing wulan April 57,1%, penurunan 0,7 poin persentase saka wulan sadurunge, mungkasi tren munggah rong wulan.

Indeks lengkap diganti. PMI global manufaktur wis mudhun saka wulan sadurunge, nanging indeks tetep ana ing ndhuwur 50% sajrone 10 wulan, lan wis ana ing ndhuwur 57% sajrone rong wulan kepungkur. Wis level paling dhuwur ing taun-taun pungkasan, nuduhake yen tingkat pertumbuhan manufaktur global saiki Nanging, gaya dhasar pemulihan sing mantep durung diganti.

Federasi Logistik lan Purchasing China negesake manawa ing wulan April, IMF ngramal yen pertumbuhan ekonomi global ing taun 2021 lan 2022 masing-masing bakal 6% lan 4,4%, yaiku poin persentase 0,5 lan 0,2 luwih dhuwur tinimbang ramalan ing wulan Januari taun iki. Promosi vaksin lan kemajuan kebijakan pemulihan ekonomi sing terus-terusan ing macem-macem negara minangka referensi penting kanggo IMF kanggo nambah pangarepan pertumbuhan ekonomi.

Nanging, kudu dielingake yen isih ana variabel pemulihan ekonomi global. Faktor pangaribawa paling gedhe yaiku kedadeyan kedadeyan epidemi kasebut. Kontrol efektif epidemi isih dadi prasyarat kanggo pemulihan ekonomi global sing tetep lan stabil. Ing wektu sing padha, risiko inflasi lan utang sing tambah akeh amarga kebijakan moneter longgar lan ekspansi fiskal uga saya tambah, dadi rong bebaya utama ing proses pemulihan ekonomi global.

a1

Saka perspektif regional, karakteristik ing ngisor iki ditampilake:

Kaping pisanan, tingkat pertumbuhan industri manufaktur Afrika wis rada mudhun, lan PMI rada mudhun. Ing wulan April, PMI manufaktur Afrika ana 51,2%, nyuda 0,4 poin persentase saka wulan sadurunge. Tingkat pertumbuhan industri manufaktur Afrika rada mudhun sawetara wulan sadurunge, lan indeks isih ana ing ndhuwur 51%, nuduhake yen ekonomi Afrika njaga tren pemulihan moderat. Populasiisasi vaksinasi paru-paru makutha anyar, akselerasi pembangunan zona perdagangan bebas ing bawana Afrika, lan aplikasi teknologi digital sing wiyar nggawa dhukungan sing kuat kanggo pemulihan ekonomi ing Afrika. Akeh organisasi internasional prédhiksi manawa ekonomi Sub-Sahara Afrika mboko sithik bakal mlebu dalan pemulihan. Terbitan paling anyar saka laporan "Pulsa Afrika" sing dirilis dening Bank Dunia prédhiksi tingkat pertumbuhan ekonomi Afrika sub-Sahara dijangka tekan 3,4% ing taun 2021. Terus aktif integrasi menyang pangembangan rantai industri global lan rantai nilai minangka kunci pemulihan Afrika sing terus-terusan.  

Kapindho, pamulihan manufaktur Asia stabil, lan PMI padha karo wulan pungkasan. Ing wulan April, PMI pabrikan Asia padha karo wulan sadurunge, stabil dadi 52,6% sajrone rong wulan berturut-turut lan ing ndhuwur 51% sajrone pitung wulan berturut-turut, nuduhake manawa pemulihan pabrikan Asia stabil. Bubar iki, Forum Boao kanggo Konferensi Tahunan Asia nerbitake laporan manawa Asia bakal dadi mesin penting kanggo pemulihan global sing berkelanjutan, lan tingkat pertumbuhan ekonomi diarepake luwih saka 6,5%. Pemulihan berkelanjutan lan stabil sawetara negara berkembang sing diwakili China wis menehi dhukungan sing kuat kanggo pemulihan ekonomi Asia sing stabil. Pengembangan kerjasama regional ing Asia sing terus-terusan uga njamin stabilitas rantai industri Asia lan rantai pasokan. Ing wektu cedhak, rusak epidemi ing Jepang lan India bisa uga duwe pengaruh jangka pendek ing ekonomi Asia. Sampeyan kudu nggatekake panyebaran, pencegahan lan kontrol epidemi ing rong negara kasebut.  

Katelu, tingkat pertumbuhan industri manufaktur Eropa terus nyepetake, lan PMI mundhak saka wulan sadurunge. Ing wulan April, PMI manufaktur Eropa mundhak 1,3 poin persentase saka wulan sadurunge dadi 60,8%, yaiku kenaikan saben wulan suwene telung wulan berturut-turut, nuduhake yen tingkat pertumbuhan industri manufaktur Eropa terus akselerasi dibandhingake karo wulan sadurunge , lan ekonomi Eropa tetep duwe tren pemulihan sing kuat. Saka perspektif negara-negara utama, PMI manufaktur Inggris, Italia, lan Spanyol wis tambah dibandhingake karo wulan sadurunge, dene PMI manufaktur Jerman lan Prancis wis mbenerake rada dibandhingake karo wulan sadurunge, nanging isih tetep tingkat dhuwur. Ing pertengahan April, paningkatan gedhe kasus pneumonia koroner anyar ing negara-negara kayata Jerman, Italia lan Swedia nggawa tantangan anyar kanggo pemulihan ekonomi Eropa. Ngelingi yen rebound epidemi mahkota anyar bisa uga nyebabake tuwuhing ekonomi Eropa, Bank Sentral Eropa bubar ngumumake bakal terus njaga kabijakan moneter sing longgar lan bakal terus nyepetake tuku utang.  

Papat, tingkat pertumbuhan industri manufaktur ing Amerika wis mudhun, lan PMI bali menyang level dhuwur. Ing wulan April, PMI manufaktur Amerika 59,2%, nyuda poin persentase 3,1 saka wulan sadurunge, mungkasi tren munggah terus suwene rong wulan berturut-turut, nuduhake yen tingkat pertumbuhan industri manufaktur Amerika wis mudhun dibandhingake karo wulan , lan indeks isih luwih saka 59%, nuduhake momentum pemulihan ekonomi Amerika isih cukup kuat. Ing antarane negara-negara utama, tingkat pertumbuhan industri manufaktur AS wis mudhun kanthi signifikan, lan PMI bali menyang level dhuwur. Laporan ISM nuduhake manawa PMI industri manufaktur AS mudhun 4 poin persentase saka wulan kepungkur dadi 60,7%. Tingkat produksi, permintaan, lan tenaga kerja tuwuh kabeh mudhun saka wulan sadurunge, lan indeks sing ana gandhengane mudhun dibandhingake wulan sadurunge, nanging tetep ing level sing cukup dhuwur. Iki nuduhake manawa tingkat pertumbuhan industri manufaktur AS wis mudhun, nanging tetep tren pemulihan cepet. Kanggo terus nyetabilake tren pamulihan, Amerika Serikat pengin nyetel fokus anggaran lan nambah pengeluaran non-pertahanan kayata pendhidhikan, perawatan medis, lan riset lan pangembangan kanggo ningkatake kekuwatan ekonomi kanthi sakabehe. Ketua Federal Reserve positif babagan pemulihan ekonomi sing diarepake ing Amerika Serikat, nanging uga negesake manawa ancaman virus mahkota anyar isih ana lan dhukungan kebijakan tetep kudu ditindakake.

 


Wektu kiriman: Jun-03-2021