Asosiasi Besi lan Baja China: Nyetel struktur produk ekspor lan nyaring tarif impor lan ekspor produk baja negaraku

Supaya bisa muter luwih becik kanggo tujuan industri baja lan perusahaan anggota panitia kerja profesional Asosiasi, lan kanggo mbantu transformasi industri lan nganyari lan pangembangan bermutu, tanggal 19 Mei, Pasar Asosiasi Industri Besi China Rapat anggota kaping papat Komite Koordinasi Impor lan Ekspor dianakake ing Shanghai Convened.

Pimpinan sing relevan saka Biro Obat Perdagangan Kementerian Perdagangan melu rapat kasebut. Perusahaan produksi wesi lan waja kayata Baowu, Besi lan Baja Anshan, Shagang, Shougang, Hegang, Besi Besi lan Baja, Besi lan Baja Baotou, Baja Jepang, Yonggang lan perusahaan produksi wesi lan baja liyane tanggung jawab kanggo ngimpor lan ngekspor pemasaran lan baja khusus lan asosiasi industri liyane. Lan luwih saka 70 wakil sing melu rapat kasebut.

General Manager Baosteel Sheng Genghong ngaturake sambutan. Dheweke negesake manawa jagad saiki ngalami pangowahan gedhe sing ora katon ing sawijining abad. Industri baja duwe kesempatan lan tantangan. Tanggung jawab industri baja kanggo ngerti tahap pembangunan anyar, ngetrapake konsep pangembangan anyar, nggawe pola pangembangan anyar, lan njaga kelancaran rantai industri.

Rapat kasebut milih lan nglampahi revisi "Peraturan Kerja Pasar Asosiasi Besi lan Baja China lan Komite Koordinasi Impor lan Ekspor", lan anggota kapilih sesi kaping papat Komite Koordinasi Pasar lan Impor lan Ekspor, kalebu ketua, wakil direktur, lan sekretaris eksekutif. . Sheng Genghong, manajer umum Baosteel Co., Ltd. saka Baowu Group, dipilih dadi ketua Komite Koordinasi Pasar lan Impor lan Ekspor.

Sheng Genghong nggawe laporan kerja atas jenenge panitia, mriksa lan nyimpulake karya utama lan prestasi panitia sadurunge, lan nganalisis kahanan saiki lan masalah sing ana ing pasar impor lan ekspor baja. Dheweke negesake manawa komite kerja kudu menehi peran lengkap marang perusahaan anggota ing langkah sabanjure, nguatake pertukaran lan nuduhake informasi industri sing komprehensif kayata kabijakan lan tren industri, ningkatake kemampuan kanggo ngladeni anggota, lan kanthi tepat nggambarake panjaluk perusahaan anggota; mbantu perusahaan anggota kanggo nyetel struktur produk ekspor lan nguatake pasar. Daya Saing; Nyedhiyakake dhukungan kanggo perusahaan anggota kanggo ngoptimalake tata letak perdagangan manca lan ngatur strategi pemasaran kanthi tepat wektu; aktif nanggepi inisiatif "Sabuk lan Dalan" lan nggunakake kesempatan mlebu kanthi efektif saka "Perjanjian RCEP" kanggo terus ngembangake pasar sing lagi maju; bebarengan njaga Pesenan pasar sing sehat lan tertib lan kepentingan perusahaan anggota.

Luo Tiejun, wakil ketua Asosiasi Besi lan Baja, melu rapat kasebut. Ing pidato kasebut, dheweke menehi ucapan selamat marang sutradara, wakil direktur lan sekretaris eksekutif komite kerja sing mentas dipilih, lan negesake prestasi kerja panitia kasebut. Dheweke negesake manawa komite profesional bisa mbantu nutup hubungan antarane perusahaan lan asosiasi, lan mbantu nemokake lan ngrampungake masalah keprihatinan perusahaan kanthi tepat wektu. Iki kalebu prinsip dhasar saka ngandelake perusahaan, gumantung karo anggota, lan perusahaan kanggo mbukak asosiasi. Minangka layanan asosiasi sing luwih apik kanggo para anggota, Ing industri jasa, peran asosiasi penting minangka jembatan lan hubungan antarane pamrentah lan para anggotane bisa ditindakake.

Luo Tiejun negesake manawa kanthi ngembangake skala produksi baja lan volume bisnis, kemacetan sumber daya lan tekanan lingkungan wis saya kuat kanggo mbentuk pambatesan substansial tumrap pangembangan baja China ing mangsa ngarep, lan duweni pengaruh banget marang jumlah, macem-macem lan struktur impor baja. lan ekspor. pengaruhe. Ngadhepi kahanan anyar kanthi nambah permintaan pasar, kendala sumber daya lan lingkungan, lan sarat pembangunan ijo, pakaryan kasebut isih kudu ditindakake lan akeh tantangan anyar. Kanggo langkah sabanjure panitia kerja, dheweke nyuarakake persyaratan khusus: dhisik, perusahaan-perusahaan gedhe kudu duwe peran utama, njupuk tindakan sing proaktif, lan kanthi efektif muter peran panitia kasebut; kapindho, nguatake disiplin dhiri, lan netepi undang-undang lan peraturan kanggo ningkatake stabilitas lan kesehatan pasar; katelu, rencana sakabèhé. Nindakake klasifikasi barang pajeg lan promosi ekspor produk sing ditambah regane dhuwur; kaping papat, tliti kanthi tliti babagan kemajuan "mekanisme penyesuaian wates karbon" Uni Eropa, lan sinaoni pengaruh tarif karbon awal; kaping lima, nangani hubungan antara obat-obatan perdagangan lan ningkatake daya saing perusahaan, lan ningkatake perdagangan manca baja Pangembangan bermutu.

Ing rapat khusus sabanjure, Wakil Komisioner Lu Jiang saka Biro Obat Perdagangan Menteri Perdagangan, Hu Wei, peneliti tingkat loro Departemen Internasional Kementerian Perdagangan, lan Jiang Li, kepala analis saka Besi lan Baja Asosiasi, masing-masing ngrembug babagan kahanan lan rekomendasi kerja umume sing diadhepi kerja obat perdagangan negaraku, lan RCEP Iki ngenalake lan nganalisis kesempatan anyar industri baja China, pandangan pasar baja dunia, lan pengaruh ing impor lan ekspor baja China.

Ing simposium sing dianakake ing wayah sore, para peserta ngrembug lan ngganti pendapat babagan pengaruh lan tanggepan penghapusan kebijakan potongan pajak pajak ekspor, kahanan ekspor baja lan prospek pasar jaban rangkah, lan pengalaman lan saran kanggo ngatasi gesekan perdagangan. Peserta setuju manawa klasifikasi barang pajak minangka asil sing signifikan lan bisa digunakake. Perlu ditinjau kanthi lengkap babagan kahanan ekspor produk baja kelas dhuwur, mbandhingake setelan item pajak produk baja ing negara maju, lan kanthi sistematis propose kanggo nyaring negara saya adhedhasar sifat fisik lan komposisi kimia produk. Rencana impor lan ekspor tarif bahan wesi lan baja, lan adhedhasar iki, menehi rekomendasi menyang departemen pamrentah sing relevan. Peserta uga menehi saran lan saran kanggo kerja panitia lan asosiasi ing mbesuk.


Wektu kiriman: Jun-03-2021